Фитнес упражнения за отслабване на корема и отстрани: тайни, за да ги накарате наистина да работят

упражнения за отслабване на страни и корем

Дори и с малко допълнително тегло, женската фигура изглежда красива, ако има контраст между талията и ханша. Ето защо мнозина търсят фитнес упражнения за отслабване на корема и отстрани - за постигане на ефекта "пясъчен часовник". Но как да го направя? Това упражнение ли е или метод на обучение? Или всичко зависи от храненето? Или е невъзможно да отслабнете на строго определено място? Нека да разберем как да премахнем корема и ушите.

Как да премахнете корема с фитнес?

Мазнините от корема остават само когато има дефицит в калоричното съдържание на ежедневната диета. Той може да бъде създаден или чрез намаляване на приема на калории - чрез намаляване на менюто, или чрез увеличаване на тяхната консумация - да се правят фитнес упражнения за отслабване на корема и отстрани. Единственият проблем е, че той ще напусне относително равномерно в тялото и по-бързо там, където има повече определени рецептори.

Освобождаването на мастни киселини от адипоцитите се регулира хормонално: активира се от катехоламини (адреналин, норепинефрин), соматотропен хормон (хормон на растежа) и глюкагон, хормон на панкреаса и стомашно-чревния тракт, който се отделя при ниски нива на кръвната захар. И най-бързо ще бъдат освободени там, където има повече рецептори за тези хормони, което зависи от генетиката, а не там, където искаме.

Защо при жени с крушовидна фигура мазнините преди всичко напускат корема и е много трудно да се изгонят от бедрата, докато при ябълките бедрата "изсъхват" почти веднага, но как да премахнете корема е проблем? Само заради разпределението на рецепторите.

Но ако броят на рецепторите не е толкова голям, ефектът може да бъде постигнат от количеството хормони - чрез увеличаване на кръвообращението в интересуващата ни област, така че животворната течност да ги отведе до там, доколкото е възможно .

Ето защо трябва да включите ободряващата музика - тя стимулира отделянето на хормони, необходими за изгаряне на мазнини - и да тренирате. В многократно повтарящ се режим и за дълго време, така че мускулите на корема и отстрани изискват много кръв и тя се втурва в тези области. Упражнявайте по-малко от половин час за ефекта от локалното изгаряне на мазнини няма смисъл.

Фитнес упражнения за отслабване на корема и отстрани: списък

Какви фитнес упражнения за отслабване на корема и отстрани трябва да правите в продължение на половин час или час?

 1. Хрускането на пресата е най-често повдигането на торса над лопатките от легнало положение.
 2. Легнал крак се повдига.
 3. "Велосипед".
 4. "Ножици" (в легнало положение краката са повдигнати над пода и разтворени и събрани).
 5. Корени (повдигане на цялото тяло) - преход от легнало положение на пода в седнало положение и обратно).
 6. „Бреза" - легнала на пода, вдигнете краката нагоре и повдигнете таза от пода до долната част на гърба.
 7. Странични хрускания - легнал на пода по гръб с леко свити крака, изпънете с едната или другата ръка до едноименния крак (същото може да се направи, докато лежите настрани).
 8. Диагоналните хрускания са нормални хрускания, но в същото време стигнете с ръка до противоположния крак, обръщайки тялото.
 9. Странични завои от изправено положение.
 10. Въртене на тялото, докато стоите или седите.
 11. Висящ крак се повдига върху щанга или опора върху неравномерните пръти.
 12. Усукване на наклонена пейка.
 13. Усукване с ролка - от седнало положение на коленете, търкаляйте ролката пред себе си до максимално изправяне и назад.
 14. Усукване с фитбол - от легнало положение, стъпалата на фитбол, търкаляйте фитбола с краката си, придърпвайки коленете към гърдите и изправяйки го назад.
 15. Усукване от горния блок - седнете на колене, дръжката на блока е зад врата, наведете се напред от това положение, дърпайки дръжката зад себе си.

Колкото повече повторения правите подред, толкова по-добре. Между сетовете трябва да има минимална почивка.

Защо фитнес упражненията за отслабване на корема и отстрани не доведоха до появата на талия?

Но дори тези методи за това как да премахнете корема може да не работят. Защо? Възможно е да имате слабо развита капилярна мрежа в проблемните зони. Необходимо е да се гарантира, че стените на малките съдове са непокътнати - вземете капилярно-защитни антиоксиданти, вземете достатъчно витамини А и Е.

Освен това катехоламините действат върху освобождаването на мазнини чрез поредица от реакции, включващи ензими с неясни имена - аденилат циклаза, сАМР, протеин киназа и много други. Тези думи не са за сплашване, но за да се разбере - има много междинни реакции и ако няма достатъчно някакъв микроелемент, участващ в тях, процесът ще бъде нарушен.

Например, аденилатциклазата действа само в присъствието на магнезиеви йони. Ето защо, ако искате ефективно да отслабнете, трябва да приемате добавки, богати на голямо разнообразие от минерали. Човекът не може да предвиди всичко, но природата може и тя е създала такива продукти. Например пчелно млечице, пчелен прашец. А включването им в комплекс с витамини и антиоксиданти позволява на организма да осигури всичко необходимо, за да „изгори" мазнините.

Освен това може да нямате достатъчно адреналин, за да работите с фитнес упражнения за корема и отстрани, а не за цялостна загуба на тегло. Но има естествени вещества, които влияят на неговите рецептори - така наречените адреномиметици. Те включват синефрин, съединение, получено от кората на грейпфрута. Лекарствата за отслабване със синефрин помагат да се предизвика липолиза, а в комбинация с л-карнитин те също използват освободените мазнини като гориво за клетъчни реакции.