Диета с елда

елда за отслабване

В света има толкова много различни диети, но диетата с елда стана една от тези, които спечелиха най -голяма популярност сред тези, които искат да отслабнат. Той не е защитен с авторски права, като протеиновата диета на Дюкан и ефективността на диетата с елда не е клинично потвърдена. Диетата с елда обаче все още е една от най -ефективните, поради ниското си съдържание на калории и наличността. Елдата винаги е била една от любимите ни храни в ежедневната ни диета, така че за да станете привърженик на диетата с елда, не е нужно да се запасявате с никакви екзотични продукти. Достатъчно е да купите елда и кефир и можете да започнете да изпълнявате диетата с елда.

Диета с елда за отслабване

Какъв е принципът на диетата с елда, защо точно елдата се е превърнала в такава незаменима съставка в диетичното меню от елда? Работата е там, че среднодневният прием на калории за човек е средно около 2000 kcal, в зависимост от вида на работната дейност и физическата активност. Ако намалите дневния калориен прием на храни, които влизат в тялото, тогава можете значително да ускорите метаболитния процес за сметка на собствените резерви на тялото. При запазване на предишния начин на живот, когато тялото е свикнало да получава определена норма калории, намаляването на нормата ще доведе до преминаване на тялото към хранене от резерви, тоест преход към собствено снабдяване мастна тъкан. От това следва, че намаляването на калорийния прием на храната незабавно активира загубата на подкожни мазнини и следователно настъпва процесът на отслабване, което е основната цел на всяка диета.

Същността на диетата с елда е, че ви е позволено да ядете неограничено количество каша от елда за един ден, като пиете 1 литър нискомаслен кефир на ден. Калоричното съдържание на елда е ниско, така че е позволено да я ядете колкото искате. Енергийната стойност на елдата - 100 г готови зърна от елда имат калорична стойност само 169 ккал, при условие че са сготвени правилно. За да приготвите правилната елда за диета с елда, не се препоръчва да се готви, тъй като това унищожава много полезни микроелементи и витамини. Трябва да вземете чаша измита елда, леко запържена в сух тиган, залейте с вряла вода и я увийте в одеяло, оставете да се влива в продължение на 4-6 часа до пълно сваряване. Можете да готвите елда за диета от елда на следващия ден вечер, след това за закуска ще получите отличен продукт с много полезни витамини и минерали. Важно е по време на приготвянето на елда да не се използват сол и подправки, които задържат вода в организма и помагат да се спре загубата на тегло.

Диетата с кефир-елда за отслабване е специална с това, че с цялата си простота и малка селекция от продукти, всички елда и кефир, тя е оптимално балансиран набор от витамини и микроелементи, необходими за един ден. Заслужава да се отбележи, че диетичното меню с елда е пълен баланс между протеини, мазнини и въглехидрати, което е близо до оптималното. Диетолозите препоръчват използването на елда с кефир, за да поддържате тялото в добра форма и в същото време да отслабнете без глад.

Диетата с елда не се препоръчва за тези, които имат различни заболявания на стомашно -чревния тракт, като язви и гастрит. Въпреки това, преди да преминете на диета с елда, определено трябва да се консултирате с лекар, за да не навредите на организма. И също така, не трябва да ядете диетично меню от елда за бременни и кърмещи майки, чието хранене трябва да бъде напълно разнообразно.

Резултатите от диетата с елда се разкриват най -добре, ако се придържате към нея поне една седмица. Това е необходимо, за да може тялото напълно да се реорганизира в нов тип хранене, а диетата с кефир-елда даде първите си резултати. След това ще бъде много по -лесно да се придържате към неусложненото диетично меню от елда, тъй като стомахът ще намалее по размер и апетитът по време на диетата също ще намалее значително.